over/zicht


THEATERTOCHT EN FESTIVAL OVER ONZICHTBAARHEID

In september slaan Avanti en Groot Wild de handen ineen: via een theatrale tocht en een festival zetten wij samen de schijnwerpers op mensen die vaak niet zo op de voorgrond treden.

Het startpunt is Reigers Inn, waar je op Festival OVER/ZICHT een-op-een kan komen te zitten met mensen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Schrijvers en muzikanten schijnen hun licht op onzichtbare problemen én je kunt er de knakwortel eten, een groenterijke hot dog. 

Tijdens de theatrale tocht OVER/ZICHT vaar je vanaf Reigers Inn naar het Utopia-eiland om het nieuwe stuk land te gaan bewonen. Je komt oog in oog te staan met een oud volk, die zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. Zij worden tegelijkertijd bedreigd door een overijverige projectontwikkelaar en de komst van een groep vluchtelingen. 
De theatertocht wordt onder leiding van Groot Wild uitgevoerd, met deelname van TOP-Almere, United Dance Almere, Empower your Steps, TG Het Collectief, The inner cirlce, De Fotolinie en Kleur in Cultuur. De rol van veerman wordt vertolkt door Mohamoud Hersi en Shantay Stern speelt de projectontwikkelaar.

Door deze twee evenementen samen word je getriggerd om de angst voor het onbekende onder de loep te nemen. Vraag je je wel eens af wat er gebeurt als je angst loslaat, als je tradities en oude idealen laat varen? Levert dat iets positiefs op?

Data: 15 en 16 sept '18
Starttijden theatertocht: 12u, 14:30u en 17u (het festival is van 12u t/m 20u open)
Kosten: €12,50- (met gratis toegang tot het festival) 
Duur: max. twee uur
Locatie: Reigers Inn, Weerwaterplein 3, Almere Stad.


DEELNEMENDE ORGANISATIES THEATERTOCHT
De theatertocht wordt onder leiding van Groot Wild uitgevoerd, met deelname van TOP Almere, United Dance Almere, Empower Your Steps, TG Het Collectief, The inner circle, De Fotolinie en Kleurincultuur. De rol van veerman wordt vertolkt door Hersi Mohamoud en Shantay Stern speelt de projectontwikkelaar. 

Over/zicht - Festival & Theatertocht wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Gemeente Almere, Fonds voor Cultuurparticipatie, Humanitas Almere-Zeewolde en wordt uitgevoerd in opdracht van CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland).


FESTIVAL PROGRAMMA

  • Murat Isik, winaar Libris Literatuur Prijs 2017.

  • Room2Connect, met Humanitas Almere.

  • Live schildersessies door Simeon Terberg & Gina Smith.

  • Alain Verheij, mediatheoloog & auteur van'God en ik'

  • Een sneak preview van Human Library i.s.m. de nieuwe bibliotheek.

    En nog zoveel meer.


Publiciteitsbeeld door Simeon Terberg

Publiciteitsbeeld door Simeon Terberg