About

50959508_1084361961769232_2965407972785651712_o.jpg
 
 

RIGHTABOUTNOW Festival 2019

CELEBRATING TOMORROW'S ARTISTS TODAY
Tijdens het RIGHTABOUTNOW Festival laten next gen artiesten uit verschillende lokale en wereldwijde hiphop subculturen zien wat er achter hun werk schuil gaat: ‘What they are about right now.’RIGHTABOUTNOW Festival gaat om het delen van urban culture. We laten werk van jonge artiesten zien die projecteren op hoe ze de samenleving vandaag de dag ervaren - met meerdere perspectieven en identiteiten. Deze artiesten die je vandaag ziet, zullen de sterren zijn van morgen. Leer ze kennen, deze next gen artiesten uit wereldwijde urban subculturen door middel van muziek, theater, dans, fashion en meer. Je ziet wat je nog nooit hebt gezien, voordat het overal te zien is. Het Almeerse collectief Groot Wild produceert dit jaar voor het eerst de Almeerse festivaldag van het RIGHTABOUTNOW Festival, in opdracht van het Amsterdamse RIGHTABOUTNOW INC.

HIPHOP | THEATRE | DANCE | MUSIC | FASHION + MORE
Multitalent Rachael Young uit de UK staat met haar theatervoorstelling ‘NIGHTCLUBBING’ op het festival. Zij en en haar badass superhelden channelen Grace Jones in een explosieve, revolutionaire live clubervaring. Ook het Almeerse sustainable fashionbrand SEEFD laat van zich zien op het RIGHTABOUTNOW Festival. Daarnaast worden er speciaal voor het festival pop-up performances ontwikkeld door Almeerse talenten als Lars Posthumus en Eelco van Zanten en Lucinda Sedoc. Avanti, platform voor alles wat met diversiteit te maken heeft in Almere, gaat een verdieping bieden aan het thema ‘multi-identiteit’.

Sinds 2012 hebben inmiddels bekende artiesten als Alida Dors, Gregory Porter, Sarah McFarlane, Anne Nguyen, Mandela Weewee, Dionne Verweij, Pink Oculus, Izzy Bizzu, Teebs, Young Paris, Carista, Loyle Carner, S.M.I.B., Kojey Radical en Gery Mendes deel uitgemaakt van het RIGHTABOUTNOW Festival.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Datum:
31 maart 2019
Locatie: 
Poppodium de Meester
Kaartverkoop binnenkort online
Complete line-up TBA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------